De VeeVoederFabriek (2016)

Theatergroep Het Groote Hoofd, sinds 2014 gesetteld in de oude CHV-fabriek op de Noordkade te Veghel, gaat weer een nieuw theaterstuk maken! Na een zeer succesvolle samenwerking en productie "Jeanne d'A van Veghel; OnsSjan",-die haar première beleefde tijdens Fabriek Magnifique festival 2014 en waarmee het publiek in grote getale kon kennis maken met Het Groote Hoofd- wil zij haar verbinding bestendigen met de regio, haar inwoners en verhalen.

Het sociaal drama De VeeVoederFabriek is een sage over een arbeidersparadijs dat op instorten staat en over de inflatie van de ziel. De fabriek is de metafoor voor een agrarische samenleving met gedweeë onderdanen. Een maatschappij die wordt bestierd door een pastoor en een ondernemer. Terwijl de moderne tijd als een stoomwals voort dendert, klampen mensen zich als drenkelingen vast aan traditionele waarden, zoals geloof, het hiernamaals, eeuwige trouw, het gezin en arbeid.
Het stuk “De VeeVoederFabriek” is ontsproten aan de fantasie en geïnspireerd op herinneringen aan het land en de bevolking van Noordoost-Brabant in een bepaald tijdsgewricht. Mensen uit de wijde omtrek hadden – en hebben nog steeds – een sterke binding met de fabriek. Vanaf 1900 tot enkele jaren terug heeft het grootste deel van de mannelijke plaatselijke bevolking er zijn leven en liefde aan gegeven. 
 
De voorstellingen vinden plaats in Walsmalerij 3 van de Cultuurfabriek, verlengde Noordkade 12 5462 EH Veghel.
De kaartverkoop voor deze voorstellingen is in samenwerking met Theater de Blauwe Kei ( zie www.blauwekei.nl)
Toegangsprijs € 17,50 in de voorverkoop  en € 19,- aan de zaal.
Consumpties voor of na de voorstelling kunnen in de Afzakkerij worden genuttigd.

   voor overige informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 VVF banner