De VeeVoederFabriek (2016)

Het sociaal drama De VeeVoederFabriek is een sage over een arbeidersparadijs dat op instorten staat en over de inflatie van de ziel. De fabriek is de metafoor voor een agrarische samenleving met gedweeë onderdanen. Een maatschappij die wordt bestierd door een pastoor en een ondernemer. Terwijl de moderne tijd als een stoomwals voort dendert, klampen mensen zich als drenkelingen vast aan traditionele waarden, zoals geloof, het hiernamaals, eeuwige trouw, het gezin en arbeid.

De VeeVoederFabriek is ontsproten aan de fantasie en geïnspireerd op herinneringen aan het land en de bevolking van Noordoost-Brabant in een bepaald tijdsgewricht. Mensen uit de wijde omtrek hadden – en hebben nog steeds – een sterke binding met de fabriek. Vanaf 1900 tot enkele jaren terug heeft het grootste deel van de mannelijke plaatselijke bevolking er zijn leven en liefde aan gegeven.

Er is een filmregistratie van de voorstelling gemaakt. Voor meer informatie over deze film kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 VVF banner