Fonds Podiumkunsten steunt Het Groote Hoofdhgh logo 2016 125px
2017-11-22

Het landelijke Fonds Podiumkunsten heeft positief besloten over de aanvraag van theatergroep Het Groote Hoofd en subsidie toegekend aan de speciale kerstproductie ‘En waar de ster bleef stille staan’. Dit betekent landelijke erkenning van de theatergroep, die vanuit haar basis aan de Noordkade volkstheater vanuit het Brabantse DNA maakt.

Uniek Brabants

De producties van Het Groote Hoofd sluiten aan bij de beleving in de Brabantse omgeving. “Wij zijn erg blij met deze erkenning,” zegt Jan van Hoof, algemeen leider van de theatergroep. “Het betekent dat onze manier van theatermaken gezien wordt als van betekenis voor de samenleving. Deze subsidies worden veelal toegekend aan organisaties in de grote steden die met hun voorstelling door het land reizen. Het Groote Hoofd ontwikkelt nieuwe producten vanuit de eigen geografische binding. Het is uniek dat een theatergroep uit een stad als Veghel subsidie van het Fonds Podiumkunsten krijgt.’

En waar de ster bleef stille staan

De kerstvoorstelling ‘En waar de ster bleef stille staan’ gaat op 20 december in première in theater De Warande in Turnhout, België. Het is voor het eerst dat Het Groote Hoofd de grens overgaat met een eigen productie. De voorstelling speelt tot 7 januari in totaal zestien keer in Turnhout, Tilburg en Veghel. De regie is in handen van Anny van Hoof. Hoofdrollen zijn er voor de professionele acteurs Rob van Gestel, Paul Hoes en Herman van de Wijdeven. Zowel in Turnhout, Tilburg als Veghel spelen lokale amateurs een rol.