En waar de ster bleef stille staan (2017-2018)

 

Eind 2017 begin 2018 bracht Het Groote Hoofd ‘En waar de ster bleef stille staan’ op het toneel in Veghel, Tilburg en het Belgische Turnhout. Deze toepasselijke voorstelling was een verdieping van het eerder uitgevoerde ‘Goud, wierook, mirre en jenever’. Het is gebaseerd op een tekst van Felix Timmermans.

Drie sukkelige mannen trekken verkleed als de drie koningen door het winterse Brabantse land. Ze willen geld bij elkaar halen voor een zuippartij in de kroeg en dat lukt aardig. Op weg naar de kroeg passeren ze een caravan waar net een jonge vrouw in armoede is bevallen. Uit naastenliefde geven ze hun geld weg. Brengt dit ze verlossing? Hoe ver gaat onze naastenliefde als het er écht op aankomt? Ieder wordt op zijn eigen manier geraakt door wat er die kerstnacht gebeurd is, maar geen van de mannen blijft wie hij was.

In alle drie de steden speelden naast de professionele cast amateurs en vrijwilligers een belangrijke rol. Dit helemaal in overeenstemming met de missie van Het Groote Hoofd om kwalitatief hoogstaand theater met een Brabantse ziel te maken, samen met Brabanders.

Hoofdrollen werden vertolkt door Rob van Gestel, Paul Hoes en Herman van de Wijdeven. Bijrollen waren er voor Arden Haegdorens en Liejan Kosters. Regie was in handen van Anny van Hoof.