Piece of my Heart (2014)  

Het Groote Hoofd brengt ‘Piece of my Heart’
Het universele verhaal van Janis Joplin, vertolkt door Margje Wittermans


piece of my heartEen voorstelling als één hartstochtelijke schreeuw, waar de wil om rücksichtslos te (over)leven vanaf spat. Juist in deze tijd, in onze tijd is het van groot belang om te gaan voor je hartstocht, het volgen van je hart tegen alle verdrukking en negativisme in. ‘Piece of my heart’, een productie van Het Groote Hoofd, is een rauwe en muzikale voorstelling naar het leven en de persoon van Janis Joplin, één van de grootste blueszangeressen uit de jaren ‘60. Gespeeld en gezongen door Margje Wittermans, geschreven en geregisseerd door Anny van Hoof. ‘Piece of my Heart’ staat vanaf 22 april 2014 in de Nederlandse theaters en gaat 13 juni 2014 in première op het Oerol festival. 

Het gevecht van het kleine, onbeduidende individu om te (over)leven. Janis Joplin gaat deze overlevingsthematiek aan. Een nietsbetekenend meisje uit de arbeidersklasse, dat opgroeit in de bedompte jaren 50, in de grootste "Redneck-state" van Amerika, Texas. Deze conservatieve omgeving staat voor een omgeving waar de waarde van alles afgemeten wordt aan zijn economische marktwaarde. In deze tijd die zo lijkt op de jaren ‘50 is het van groot belang de rauwheid, verdieping en ongewisheid op te zoeken en risico te durven lopen. Om de kunsten, om de wildheid, om de sex, om het leven. 

Maar staan de toppen van het leven in direct contact met de dood? Janis Joplin wordt beschimpt, bespot, vernederd, maar blijft gaan voor wie ze is en groeit uit tot een van de grootste vrouwelijke iconen uit de muziekgeschiedenis. Ze gaat ten onder aan haar eigen hartstocht, de intense ongeremde kracht om op de toppen van het leven te leven, bracht haar de dood.Zie ook: 

www150x      fb knop160x160