De Feeks • makers en spelersfoto'spers


Een vrolijke ballenavond. Een totaal bezopen man krijgt een pak slaag van de bardame, waarna een paar studenten een grap met hem uithalen. Ze laten hem geloven dat hij van hoge komaf is en met een mooie, gezeglijke vrouw is getrouwd. Ter lering en vermaak voeren ze dan een spel voor hem op: De Feeks.

In De Feeks wordt Katharina door iedereen gezien als te eigengereid en te onvrouwelijk; als een 'wilde vrouw', een feeks! Katharina zegt dat ze niet wil trouwen, maar Petruchio is vastbesloten haar te huwen. Hij roept tegen iedereen die het horen wil dat hij van haar een lieflijk en meegaand schepsel zal maken. Zij verzet zich hevig, maar wordt met geweld meegenomen naar het huis van Petruchio, alwaar hij haar zal 'temmen'. Toch gaat deze feeks niet over hoe je onhandelbare vrouw mak krijgt. Want willen mannen wel een getemde vrouw?

Katharina en Petruchio spelen het spel tussen man en vrouw dat van alle tijden is. Zij spelen het eerlijk en openlijk en de omstanders -die het spel mee gestalte geven- vreten ervan. Katharina en Petruchio vinden in elkaar hun gelijke. Daarom is hun gevecht uitdagend, bloedspannend en geil.

En tot ver over de grenzen van het fatsoen.