Het Groote Hoofd 
 

korbes6In 1990, toen hun samenwerking begon (afgezien van de zandbak) - Jan studeerde af aan de kunstacademie en Anny aan de theaterschool -,  maakten zij "Mariekes Bloed", totaal geënt op de Brabantse mens en een zeer archaïsch dialect. Hiermee wonnen zij direct de Top Naeffprijs en hebben Mariekes Bloed met veel succes door het hele land is gespeeld. Nagenoeg alle stukken van Het Groote Hoofd dragen dit Brabantse DNA in zich mee; de kleine mens gekluisterd aan de grond waarop hij leeft, strijdend om zijn eigen koninkrijkje te stichten. Tijdens het creëren van "Korbes, unne mèns", openingsvoorstelling van Boulevard 1997 op landgoed Crève Coeur is Het Groote Hoofd opgericht.

Vanaf 1998 brengt HGH met grote regelmaat en succes in eigen beheer én in samenwerking met theatergezelschappen en productiehuizen een aantal producties uit, zowel voor de kleine, midden, als grote zalen. (Zie ‘Archief’). Voor de acteerprestaties in een aantal stukken worden belangwekkende toneelprijzen toegekend (o.a. Colombina in 2000 en Theo d'Or in 2004). 

Vanaf januari 2014 heeft theatergroep Het Groote Hoofd zich gevestigd op het oude fabrieksterrein van de Coöperatieve Handelsmaatschappij Veghel. 

Terug naar de wortels: Jan van Hoof, algemeen directeur en vormgever en zijn zus, Anny, artistieke leiding en regisseur, zijn geboren en getogen op deze grond, die doordrenkt is van het wijwater en het bloed, zweet, tranen en humor van de mens, die daar leeft of geleefd heeft.

 Het is een zeer inspirerende plek voor de groep. Vaders, grootvaders, overgrootvaders, ooms, broers, etc. hebben op en om deze plek hun hele leven gewerkt. Het leven van de kleine man, zijn arbeid, onder het juk of de zegeningen van het geloof is er voelbaar. Het terrein en zijn fabriekshallen  zullen dienen als vaste speelplek, daarbij zal de groep minder gaan reizen met haar voorstellingen. CHV Noordkade wordt haar vaste locatie met kwalitatief en vakmatig hoogstaand theater, geïnspireerd door de omgeving en haar verleden.