Jeanne d'A van Veghel; Onssjan (2014)

De theatervoorstelling Jeanne d'A van Veghel; OnsSjan is
gebaseerd op het verhaal van Jeanne d'Arc.harnas1

Tijdens festival Fabriek Magnifique wordt dit tweemaal daags opgevoerd in de enorme ruimte van de Koekbouw van het industrieel erfgoedcomplex aan de Noordkade.

Een bijzondere voorstelling die gepresenteerd wordt door 18 amateur acteurs variërend van 3,5 tot 74 jaar, alles onder de professionele regie van Anny van Hoof. Tijdens de wekelijkse repetities neemt Anny hen mee in de wereld van het professioneel theater. En deze amateurs doen beslist niet onder voor de professionele acteurs! De basis van het acteren ligt in het volgen van je hart, het verhaal uitdragen zoals jij dat voelt, zodat de rol als het ware op het lijf wordt neergezet. Naast acteren, wordt er ook door enkele spelers gezongen en gedanst.

60 heren van het regionale koor de Karawanken, onder leiding van Sophia Brink, zullen de voorstellingen muzikaal ondersteunen met passende à capella muziekstukken. 

Het decor is een ontwerp van Jan van Hoof in samenwerking met kunstenaars van Kunstgroep de Compagnie, aangevuld met videomapping van Yvette Alders.

De voorstellingen (12 +) zijn 2x daags gratis te bezoeken tijdens Fabriek Magnifique op 11-12 en 13 juli in Veghel (zie speeldata).

Voor informatie over acteurs, speeldata en medewerkers zie elders op deze website en op de website www.fabriekmagnifique.nl.
Deze productie van Het Groote Hoofd is een samenwerkingsproject met MIK, Fabriek Magnifique en kunstgroep de Compagnie. Financieel ondersteund door het VSB-fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.