Jeanne d'A van Veghel; Onssjan (2014) • acteurs vertellen

Auke Nieuwenhuis

Mijn naam is Auke Nieuwenhuis, 33 jaar jong en woon met mijn vrouw Marja in Den Bosch. Acht jaar geleden ben ik begonnen met acteren en theater. Eerst aan een lokale productie en later diverse cursussen en workshops bij ‘De Muzerije’ en ‘Acteerstudio Paul Dekker’ in Den Bosch en ‘Studio P-Act’ in Rosmalen. Acteren is voor mij een passie. Het proces wat je als acteur ondergaat om vanuit het eerste script naar een echt karakter te gaan is bij elk stuk weer fascinerend. Stap voor stap probeer ik als acteur te begrijpen welke technieken nodig zijn om een bepaalde rol te laten leven. Deze schitterende productie over Jeanne d'Arc beschouw dan ook als de volgende stap en uitdaging in dit proces.

In het dagelijks leven werk ik als industrieel ingenieur, een drukke uitdagende baan met een mooie mix van nationale en internationale reizen. Soms is het een interessante uitdaging om deze reizen te combineren met repetities op zaterdag.

Om als amateur acteur met een regisseur als Anny van Hoof te mogen werken en om een aanzienlijke rol in een productie van Het Groote Hoofd te spelen voelt als het winnen van de 1e prijs! Het is een unieke kans om mijn eigen ervaring een stap verder te brengen. Vrijwel elke repetitie is dan ook een repetitie om naar uit te kijken. Tijdens deze repetities haalt Anny het beste uit ons door heel gericht met iedereen te werken en ieders eigen krachten en talenten naar boven te halen. We zijn regelmatig getuige van mensen die in korte tijd enorm in hun karakter groeien!