Jan van Hoof is in 1990 afgestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg
Sinds die tijd is hij als vormgever nauw verbonden met de producties van Anny en met het later uit dit samenwerkingsverband ontstane gezelschap 'Het Groote Hoofd'. Voor sommige producties van dit gezelschap heeft hij de affiches ontworpen.

Jan werkt niet alleen voor Het Groote Hoofd maar ook voor andere (jeugd)theatergroepen en productiehuizen als bijvoorbeeld Toneelschuur Haarlem, Productiehuis Brabant, Het Filiaal, Jeugd Theaterschool Zuid-Holland, Bellevue/Nieuwe de la Mar en Amsterdams Kleinkunst Festival.

Naast scenograaf en ontwerper staat hij ook bekend als beeldend kunstenaar. Hij exposeert zijn schilderijen in binnen -en buitenland; werk met een grote theatrale signatuur. Vaak in combinatie met ander werk, met het karakter van een installatie. Deze werken worden meestal ter plekke gemaakt, gebouwd en/of ingericht. Geluid, licht, beweging en met name (theater)tekst spelen afwisselend en soms tegelijk een belangrijke rol.

Klik hier en bekijk het beeldend werk van Jan van Hoof.

Verder is Jan bestuurslid van 'Het Groote Hoofd', lid van het overlegorgaan 'Alliantiepartners' bij de Theatercompagnie in Amsterdam, initiator en organisator van tentoonstellingen en concerten bij kunstenaarsinitiatief Kunstgroep de Compagnie in Veghel, lid van het verenigd overleg cultuurinstellingen en lid van de gemeentelijke kunstcommissie in diezelfde plaats.