Jeanne d'A van Veghel; Onssjan (2014) • acteurs vertellen

Mijn naam is Joke Baerveldt-Pelgrim. Ik ben 60 jaar en woon in Veghel.

Als kind heb ik wel redelijk veel toneel gespeeld met mijn oma, ooms en tantes. Ook op de middelbare school deden we wel iets met toneel en ik heb dik twintig jaar geleden nog eens een cursus gedaan bij Pieter Brueghel. Verder heb ik eigenlijk nauwelijks ervaring. Maar het smaakt naar meer.........

Het is maar goed dat ik niet goed wist waar ik me voor aanmeldde in januari. Ik dacht dat ik een soort figurant zou zijn tussen professionele acteurs. Al snel bleek echter dat het allemaal veel grootser was dan ik had gedacht. Had ik dat van tevoren geweten, dan had ik me echt niet durven aanmelden.

Ik ben zo blij dat ik nu deel uit maak van deze geweldige groep. Wat hebben we  met zijn allen al een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Ik geniet van de repetities onder leiding van Anny. Wat een cadeautje dat we door haar geregisseerd worden.

En dan ook nog eens dansles van Franka. Marian zorgt voor werkelijk prachtige kostuums.

Straks dan nog het mannenkoor en het decor erbij, kortom het is een geweldig avontuur en een feest om met mensen van alle leeftijden zoiets moois neer te mogen zetten.